Suveræn løndel

Per Toft Haugaard er harm over, at politikerne går imod det fagretlige system

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Løndelen af aftalen er suverænt god. Alle, der er kommet på ny løn, må misunde os, for her er alle fedterøvstillæg væk. Det er flot', siger amtskredsformand i Vestsjælland, Per Toft Haugaard.

Han roser også selve planlægningsdelen af aftalen. Måske bliver administrationen af den stor, men han synes, at det er sundt, at man på hver skole må bruge tid på at prioritere opgaverne - det, man vil dér.

'Den fleksibilitet, vi havde i aftalen fra før 1993, er tilbage i denne aftale', siger Per Toft Haugaard.

'Der er da også nogle huller i aftalen. Det er måske tvivlsomt, om dem med mange undervisningslektioner får dækket deres forberedelse ind med de 400 timer betroet tid, men på den anden side kommer nogle af deres tidligere Ø-opgaver ind i undervisningstiden i stedet, så måske går det lige op. Vi skal huske, at vi fremover ikke kun kan tænke på undervisningslektioner. Undervisningstiden omfatter mere i den ny aftale'.

Per Toft Haugaard vil anbefale medlemmerne at stemme ja til overenskomstresultatet.

'Et forlig er både at give og at tage, og det er sket her. Man kan da godt stemme nej og have det mentalhygiejnisk godt med sig selv, men der kommer ikke flere ressourcer ind i aftalen ved at gå omkring Forligsinstitutionen eller Folketinget'.

Per Toft Haugaard tror, at lærerne er så fornuftige, at de blot bliver forargede over, at politikerne tidligt har været ude og tale om et indgreb.

'Harme er nok den umiddelbare reaktion. Hvad bilder de sig ind at gå imod det fagretlige system. Jeg håber, lærerne vil se nøgternt på, hvad de selv får ud af forliget, og hvad skolen får ud af det'.hela