Højst utidig indblanding

Jeg har aldrig bedt om noget tilsagn, siger finansminister Mogens Lykketoft

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har aldrig nogen sinde bedt om - og heller ikke modtaget - noget som helst tilsagn om noget som helst indgreb fra noget parti', siger finansminister Mogens Lykketoft.

Dermed lægger han klar afstand til det udogmatiske tilsagn om støtte til et eventuelt lovindgreb - hvis lærerne stemmer nej til overenskomsten - som Brian Mikkelsen, Det Konservative Folkeparti, og Anders Mølgaard, Venstre, gav via aviser og tv i sidste uge. Og som undervisningsminister Margrethe Vestager i samme ombæring takkede ja til.

Tilsagnet blev givet med henvisning til de fire linier i finansloven, hvor forligspartierne udtrykker ønske om mere fleksibilitet i lærernes arbejdstid.

'Man skal ikke forstå formuleringen i finansloven på den måde. Det er partiernes udtrykte interesse for, at der blev nået et resultat i forhandlingerne, og det er jo sket', siger Mogens Lykketoft.

'Det, må man sige, er meget postitivt, og det er højst utidigt, hvis nogle politikere så efterfølgende prøver at blande sig i den demokratiske afstemning, der skal foregå. Det er, hvad jeg har sagt, og det er, hvad jeg har at sige'.jvo