Forberedelse af både ja og nej

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det meste af den følgende tekst var med i Folkeskolen allerede i sidste uge. Men der gik kuk i ombrydningen, så alle afsnit kom ikke i den rigtige rækkefølge. Derfor forsøger vi nu igen i en let ændret version:

Siges der ja eller nej ved urafstemningen, som slutter den 20. april? Lige nu er det medlemsdebatten, der er altafgørende, men bag linjerne i DLF's sekretariat forbereder man sig til både et ja og et nej. 'Resultatlinjen' og 'konfliktlinjen' hedder det i organisationskontoret.

Foreningens informationsafdeling og sekretariatets overenskomsteksperter har travlt med at udarbejde oplysningmaterialer og svare på spørgsmål om konsekvenserne af aftalens enkeltdele, og der holdes en lang række orienterende møder. Men sideløbende hermed forhandles der på højtryk, så børnehaveklasseledere og de ansatte i amtskommunerne og på private gymnasiers folkeskoler også kan få deres overenskomst på plads.

I næste uge udsendes et særnummer af Folkeskolen, hvor resultatet beskrives. I særnummeret er der også en stemmeseddel. Lærerforeningen er for første gang med i en fælles urafstemning i Lærernes Centralorganisation, og det samlede afstemningsresultat offenliggørelse onsdag den 20. april om aftenen.

Hvis et flertal siger ja, arbejdes der øjeblikkeligt videre med at omsætte det aftalte til konkret praksis. Hvis medlemmerne siger nej, følger man planens 'konfliktlinje'.

'Så vil vi meddele arbejdsgiverne, at medlemmerne har sagt nej, og derefter vil vi blive indkaldt til møde i Forligsinstitutionen, eller måske vil der blive tale om et regeringsindgreb', siger Laurits Lynge, der er chef for organisationskontoret.

'Vi vil informere den gruppe, der skal i konflikt, om, hvordan de skal forholde sig, ligeså vil vi informere de medlemmer, der ikke skal i konflikt, om, hvad det betyder for dem'.

Der vil blive sendt information ud om, hvordan og hvor meget de strejkende vil få udbetalt i støtte. Det ekstra konfliktkontingent kan først regnes ud, når man ved, hvor mange lærere der skal i konflikt, eller hvor mange kommunerne lockouter. Konfliktkontingent skal betales af alle medlemmer undtagen pensionister og studerende.

En konflikt kan begynde med fire ugers varsel fra en hvilken som helst dato.

hela, -th