Skolen som forsamlingshus

H.C. Andersen Skolen skal have samme funktion som et forsamlingshus

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolen skal virke som et forsamlingshus.

Sådan siger skoleinspektør Anna Vadgaard, H.C. Andersen Skolen.

'Skolen skal syde af liv også efter skoletid. Der skal være masser af arrangementer, teater, musik, hobby, debataftener og klubliv', siger hun.

Anna Vadgaard forestiller sig, at beboerne i området tager skolen til sig og bruger den i fritiden.

'Det skal gerne være et forsamlingshus, hvor folk kan komme, være sammen - og have det rart. Et sted, hvor mennesker danner et fællesskab'.

Hun mener ikke, at det bliver en svær opgave at skabe et forum for fællesskab i området, som er et miks af mennesker med forskellig etnisk baggrund.

'Der er meget brug for et hus i området, som fungerer som samlingspunkt. Skolen er en udsøgt mulighed for integration og for at skabe fællesskab. Jeg ved fra beboerforeningen, at de har ønsket et sted i lang tid. De har mange forslag til aktiviteter, og de vil tage imod skolen med kyshånd'.mvt

Fakta

H.C. Andersen Skolen koster 93 millioner kroner. Der skal gå cirka 500 elever på skolen fra 0.-10. klasse. Skoleinspektør Anna Vadgaard anslår, at 30-40 procent af eleverne vil være to-sprogede. Første del står færdig den 1. august i år. Skolen er færdigbygget 1. januar 2001.