Til kamp for modersmål

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foreningen for Modersmål- og Tosprogede Lærere (FMTL) er gået på barrikaderne for modersmålsundervisningen. I en pressemeddelelse fra den 10. januar står der for eksempel, at 'hvis et barn kan forstå, læse og skrive på sit eget sprog, kan det naturligvis overføre de oplevelser til danskundervisningen'. Desuden peger FMTL på modersmålsundervisningens store betydning for skolernes samarbejde med de tosprogede forældre.

Derfor har de taget hul på en underskriftsindsamling for at bevare undervisningen. Hvis man ønsker at støtte den, kan man henvende sig til de tosprogede lærere landet over, til de lokale lærerforeninger (DLF) eller til tillidsrepræsentanter i Københavnsområdet (KLF).

Desuden er der arrangeret en demonstration på Rådhuspladsen i København lørdag den 26. januar. Den starter klokken 13.00 og slutter klokken 16.00 ved Christiansborg.

Både DLF og KLF bakker kravet om fastholdelse af modersmålsundervisningen i folkeskolen op.