Anmeldelse

Sporløs

Identitetsskifte

Det er en stor pris at betale.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I serien "Sporløs" er udkommet to sammenhængende bind, ”Dæknavn Mathias” og ”Nettet strammes”, af Jørn Jensen på forlaget Alinea.

Fakta:

Titel: Sporløs

Forfatter: Jørn Jensen

ISBN: 9788723043658

Pris: 185

Sider: 110

Serie: Ung PS

Type: Dæknavn... Mathias

Forlag: Alinea

ISBN: 9788723500151

Pris: 185

Sider: 110

Type: Nettet Strammes

For at Rasmus’ far kan undslippe forbindelsen med rockermiljøet, og fordi han har lovet at vidne i en retssag, må både Rasmus og faderen skifte identitet. Men selv om Rasmus og faderen bliver flyttet til den anden ende af landet, går det ikke så let, da det viser sig, at rockerne har haft held til at anbringe en chip i et spil, så Rasmus kan spores.

Historien i de to bøger strækker sig blot over to-tre intense dage, hvor faderen er på en klinik for at få fjernet nogle tatoveringer, og hvor Rasmus, som endnu ikke har nået at acceptere identitetsskiftet, bliver fundet af rockernes håndlangere og må flygte. Det bliver på alle måder en dramatisk flugt. Rockerne vil have Rasmus som gidsel, for så ved de, at faderen ikke vil eller kan vidne i retten.

Bøgerne er letlæste og henvender sig til læsere fra cirka 12 år.

Det er på alle måder en meget spændende, men også barsk historie, hvor emnet identitetsskifte tages op. For ud over at Rasmus har mistet sin mor i dette opgør, så må han nu også forlade vennerne. Det er en stor pris for Rasmus at betale, ja, det kan næsten synes umenneskeligt at være tvunget til det; men hvad er alternativet?

Bøgerne kan kun anbefales.