Anmeldelse

Ridder Lykke

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi holder alle så meget af Johan", siger storebror Asger, der er bogens fortæller. Det gør vi andre også efter endt læsning. For Johan alias Ridder Pragtstjerne Lykke er en dejlig dreng, selvom han ikke er alt for kløgtig i almindelig forstand. Han får ekstraundervisning i skolen, men han er med sin alternative begavelse alligevel den, der i sidste ende redder situationen. "Man må være snu som en slange, hvis man ikke er stærk som en bjørn", som Johan siger.

Johan er ikke mindst godtroende og tror, at verden altid gengælder godt med godt. Han har lånt en af byens narkomaner, Jørgen, 300 kroner, men Jørgen er forsvundet, og Johan beder Asger om hjælp til at finde ham. Det er startskuddet til en spændende historie, for byens rockere bryder sig ikke om nysgerrige børn, der går rundt og spørger efter Jørgen. Johan og Asger får hjælp af deres ældre bror Thomas og klassekammeraten Sille, som Asger er forelsket i, og alle får de at mærke, at rockerne ikke er til at spøge med. Det koster undervejs både dummebøder, en kvast knallert, en bortvisning fra skolen, familiehundens liv og andre uhyggeligheder.

Alvorlige sager, og desværre er bogens emne jo aktuelt nok. Der er stadig rockere med stor magt også til at true børn til at betale dummebøder. Men historien er fortalt med varme og humor. Simpelthen en god historie fortalt i et letflydende sprog. Til selvstændig læsning for de 12-15-årige.