Anmeldelse

Gyselige fortællinger

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selvfølgelig skal der gyses, det er nærmest en menneskeret at lade sig kyse af uordentlige indvolde og mumificerede hænder. Her sker det for mellemtrinseleverne med uddrag af historier af Søren Jessen, Dennis Jürgensen, Alan Gibbons og Peter Mouritzen samt en uforkortet sag fra Sara Skaarup om, hvorfor man ikke skal gå alene hjem i skumringen efter at have set striber af splatterfilm ovre hos kammesjukken.

I bogen er der gode anvisninger til arbejde med genretræk, meddigtning, karakteristik af personer eller hvad det nu er for væsener, vi stifter bekendtskab med.

Der arbejdes godt med faglige begreber som dialog, stilmarkører og åben slutning samt synsvinkel og fortællerforhold. Et opslag opregner Dennis Jürgensens biografi i korte træk men hvorfor ikke de øvrige forfattere? Og så er der et lille gysergalleri til dem, der måske forbigående har glemt forskellen på en vampyr og en varulv. Til det danskfaglige en god ordliste bagest i bogen, hvor der også er flere gode opgaver til dem, der bare ikke kan få nok af uhyggelighederne. Der skal nok være nogle af drengene, det bliver svært at få til at holde op. Bare giv dem litteraturlisten, så skal der nok blive læst.

Godt og veltilrettelagt materiale.