"I dag har vi en helt skæv fordeling af forskningsmidler", siger forkvinde for Danske Professionshøjskoler Camilla Wang

Anbefaling: Professionshøjskolerne skal have bedre mulighed for at lave forskning

Publiceret

Professionshøjskolerne har ikke gode nok muligheder for at bringe ny forskning i spil om fx børnehaver, skoler og det nære sundhedsvæsen.

Derfor er der brug for en ny strategi på området, lyder en af flere anbefalinger fra Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR), som er sat i verden for at rådgive uddannelses- og forskningsministeren.

Forkvinde for Danske Professionshøjskoler Camilla Wang er begejstret for anbefalingerne.

”I dag har vi en helt skæv fordeling af forskningsmidler, hvor professionshøjskolerne kun får 3 procent af de statslige basismidler til uddannelsesinstitutioners forskningsaktiviteter, mens universiteterne får 96 procent. Med den fordeling er det ikke muligt for alvor at styrke vidensgrundlaget for arbejdet med kvaliteten i landets børnehaver, skoler og i det nære sundhedsvæsen”, siger Camilla Wang i en pressemeddelelse.

I 2013 fik professionshøjskolerne for første gang penge på finansloven til at forske i fx kvalitet i børnehaver, skoler samt behandling og rehabilitering i det nære sundhedsvæsen.

danskeprofessionshøjskoler.dk: Ny rapport: Ny national strategi for forskningen på professionshøjskolerne kan sikre fremtidens velfærd