Eksperter: Ældre Chromebooks kan blive trussel for elevers datasikkerhed

Publiceret

Flere af skolernes Chromebooks risikerer snart at skulle kasseres for at leve op til regler om datasikkerhed. I USA har en række skoler oplevet, at Chromebooks fra før 2020 ikke bliver opdateret efter tre til seks år, og derfor er mange af de Chromebooks, som skoler i USA har købt, tæt på udløbsdatoen.

Det skriver Skolemintor.dk.

Er det samme tilfældet for nogle af de Chromebooks, som kommunerne i Danmark har købt til de danske skoler, vil det være et problem, som ikke er til at overse, lyder det fra it-teknisk ekspert i ingeniørforeningen IDA Kåre Løvgren.

"I praksis kan Chromebooks måske fungere flere år endnu uden opdateringer, men hvis de ikke længere er sikre, så kan man ikke have personer til at ligge der med deres private data og hele deres Google-konto", siger han til Skolemonitor.

Helsingør Kommune var en af de første til at investere i Chromebooks til kommunens skoleelever i 2018. Men her er problemet med korte opdateringsperioder ikke aktuelt, lyder det fra Google Danmark.

Google Danmark oplyser, at alle kommunens Chromebooks har en opdateringstid på mellem seks og otte år.

skolemonitor.dk: Eksperter: Udløbsdatoer på ældre Chromebooks vil kunne true elevers datasikkerhed & skolemonitor.dk: Google: Chromebooks på Helsingørs skoler har lang levetid