Drab

Skole står klar med kriseberedskab efter drab på 13-årig

Skoleleder opfordrer forældre til at sende deres børn i skole for at modtage krisehåndtering efter drab.

Publiceret

Hjallerup Skole, hvor den 13-årige pige, der mandag aften blev fundet dræbt i Hjallerup, var elev, har kontaktet forældrene til skolens elever og opfordret eleverne til at møde i skole tirsdag.

Det fortæller Christian Bak, der er distriktsskoleleder på Hjallerup Skole.

- Vi er i fuld gang med at lave krisehåndtering og har skrevet til forældrene, at vi anbefaler, at de sender deres børn i skole, så situationen kan blive håndteret. Det er vi i fuld gang med at stable på benene lige nu.

- Vi har kaldt kriseberedskab ind, personalet snakker med børnene, og vi får fundet de spørgsmål, der er undervejs og får håndteret det, efterhånden som det dukker op i klasserne. Det er svært at vide, hvordan børn vil reagere i sådan en situation, siger han.

Politiet modtog klokken 22.10 et alarmopkald via 112 om "et forhold i Hjallerup" nær varmeværket på Gravensgade.

- Ved patruljerne og ambulancens ankomst fandt man en svært tilskadekommen 13-årig pige, som kort efter blev erklæret død på stedet, lyder det i en pressemeddelelse fra politiet natten til tirsdag.

To mistænkte blev kort efter anholdt. Der er tale om en dreng på 17 år og en pige på 13 år. Politiet vil ikke oplyse noget om sigtelser mod de to anholdte.

Mikael Klitgaard (V), der er borgmester i Brønderslev Kommune, fortæller til TV 2, at den 13-årige dræbte pige og den 13-årige anholdte begge gik på Hjallerup Skole.

Fungerende vicepolitiinspektør Mads Hessellund, der leder politiets efterforskning i sagen, oplyste natten til tirsdag i en pressemeddelelse, at der er en relation mellem den dræbte og de to anholdte.

- Men vi kan på nuværende tidspunkt ikke udtale os om motivet for drabet. Vi kommer til at undersøge sagen til bunds og afdække hele hændelsesforløbet – før, under og efter, skriver den fungerende vicepolitiinspektør.

/ritzau/