Kunstkritiker: Billedkunst skal have mere plads i skolen

På trods af, at regeringen og erhvervslivet har ambitioner om mere innovativ og kreativ arbejdskraft, bliver folkeskolens kreative fag nedprioriteret, lyder det fra Weekendavisens kunstkritiker Lisbeth Bonde. Hun opfordrer Antorini til at opprioritere billedkunst, drama og dans i skolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Mange elever henlever halvdelen af livet foran skærmen, hvor de ser film eller spiller computerspil, som de har godt af at opnå et mere bevidst forhold til. Billedkunstfaget er et reelt modsvar til denne massive påvirkning", lyder det fra Lisbeth Bonde i kronikken "Antorini, husk billedkunst" i Politiken i dag.

Hun mener, at billedkunst mere end nogensinde har stor berettigelse i folkeskolen, og hun støtter formand for Danmarks Billedkunstlærere Alice Carlslunds forslag om at gøre faget obligatorisk på alle klassetrin. Det kræver dog samtidig, at man styrker muligheden for at give kvalificeret undervisning i faget.

"Alt for få lærere med billedkunst som linjefag underviser de facto i faget billedkunst, der i øvrigt er det fag i folkeskolen, som bruger de digitale medier mest. Men der udbydes næsten ingen efteruddannelseskurser i billedkunst på landets forskellige University Colleges, hvor folkeskolens lærere efteruddanner sig, og videreuddannelse kommer slet ikke på tale".

Lisbeth Bonde foreslår, at faget skifter navn til for eksempel visuel kultur eller billedkultur for at signalere, at der arbejdes med andre billedformer end kunst - også digitale billeder.

Hun undrer sig over, at billedkunst ikke har fået mere vægt i forslaget til den nye folkeskolereform, når Christine Antorini tidligere har sagt, at der er behov for professionelle forsøg med faget.

Læs kronikken via linket til højre

Læs mere

Kronik i Politiken: Antorini, husk billedkunst!

Powered by Labrador CMS