Anmeldelse

Vendetta

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Carl Hamilton er en rigtig actionhelt. I denne roman skal han befri nogle svenske våbenhandlere, der holdes fanget af den italienske mafia. Da Carls kollega myrdes af mafiaen, skifter opgaven karakter, og en personlig vendetta starter. Her er smæk for skillingen, der sker næsten noget på hver side. Det er »de gode« eller snarere »de retfærdige« mod »de onde«. Spektakulære angreb og mord udspiller sig med det sicilianske landskab som malerisk baggrund. Handlingen er utrolig spændende.

Bogen er filmatiseret. I skrivende stund vises »Vendetta« som en tv-serie i seks afsnit i Danmarks Radio.

Den læsepædagogiske bearbejdning er god med oplysende kapiteloverskrifter, der sporer læseren ind på, hvad der kommer.

Lydbogen er indlæst i moderat tempo. Indlæsningen er god.

»Vendetta« er udgivet i en serie med bearbejdede klassikere. Om »Vendetta« kan betegnes som en klassiker, kan diskuteres. Men den føjer sig fint ind i selskab med bearbejdede krimier af Leif Davidsen og Anders Bodelsen.

Spændende, aktuelle bøger er sagen for læseuvante unge og voksne. De får en oplevelse, får trænet det at læse og kan snakke med om bøger og forfatterskaber, der er oppe i tiden.

Lydbogen gør, at læsere på næsten alle niveauer kan få glæde af »Vendetta«. Men ikke bare de læseuvante vil kunne have fornøjelse af bogen, også almindelige læsere vil kunne tilbringe nogle hæsblæsende timer i selskab med Carl Hamilton og hans effektive team.

Bogen anbefales til skolebiblioteket. Målgrupperne er drengene i de ældste klasser og de læseuvante elever.