Tilst Skole

Elev bortvist - truede med kniv i skolegård

En 6. klasseselev blev truet onsdag med en kniv af en ældre elev på Tilst Skole nord for Aarhus

En diskussion om et par solbriller fik onsdag en specialklasseelev fra udskolingen på Tilst Skole til at true en sjetteklasseselev med en kniv.

Episoden fandt sted på Tilst Skole nord for Aarhus. Ifølge skoleleder på Tilst Skole Lone Jørgensen var der tale om en urtekniv, som drengen havde i jakkelommen.

- Det var en meget lille kniv, siger Lone Jørgensen til Tv2 Østjylland.

Det er ifølge skolelederen første gang, at skolen oplever en episode som denne, og derfor har det også haft betydelige konsekvenser.

- Jeg vil ikke have sådan noget på min skole, og derfor har jeg kontaktet politiet og bortvist drengen, siger Lone Jørgensen.

Østjyllands Politi bekræfter episoden. De oplyser, at drengen er sigtet for trusler og overtrædelse af knivloven.

Kniven blev trukket omkring middagstid i skolegården. Her stod eleven fra sjetteklasse med to venner, da en specialklasseelev fra udskolingen henvendte sig for at låne drengens solbriller.

Det førte hurtigt til en diskussion, og kort efter trak udskolingseleven kniven op af lommen og rettede den mod drengen fra sjette.

- Det blev hurtigt opdaget af andre elever og lærere, som var i skolegården. Drengen gik frivilligt med en lærer og var selv ked af episoden, siger Lone Jørgensen.

Selvom episoden hurtigt blev løst og truslen afværget, så var det noget af en forskrækkelse, fortæller skoleleder Lone Jørgensen.

- Drengen, der blev truet, var selvfølgelig noget rystet, og det har virket voldsomt for ham. Vi havde en god snak efter, og han blev hentet af sine forældre, siger hun.

Ifølge skolelederen lå der ikke noget motiv bag hændelsen, og specialklasseseleven har aldrig haft intention om at ville stikke nogen med kniven.

- Vi vil selvfølgelig ikke negligere det, der skete, men ifølge drengen selv, ville han ikke stikke nogen. Han har formentligt haft en rigtig dårlig dag, og der har ligget andre grunde bag, siger Lone Jørgensen.

Tilst Skole har fem specialklasser fordelt på tre klassetrin, og ifølge skolelederen bliver der gjort en dyd ud af at sikre de rette kompetencer omkring eleverne.

- Vi har et stærkt AKT-korps og en socialrådgiver, der hjælper de elever, der har brug for det, siger Lone Jørgensen.

Ifølge ekspert i folkeskolen ved Via University College, Andreas Rasch-Christensen, er det vigtigt, at eleverne får den støtte, de har brug for.

Han forholder sig ikke til den konkrete situation, men siger, at det er afgørende for velfungerende specialklasser på folkeskoler, at der er støtte omkring eleverne.

- Jeg kender ikke til det konkrete eksempel, men det er elever, der kræver ekstra hjælp. Det kan være meget små ting, der får bægret til at flyde over, og derfor er det afgørende, at der er professionel hjælp omkring dem, siger Andreas Rasch-Christensen.

På Tilst Skole er der tilknyttet et team omkring hver specialklasse bestående af en klassepædagog, der er med i klassen hele dagen, to faglærere og en SFO-pædagog.

Eleverne har derfor god mulighed for hjælp og støtte, forklarer skolelederen.

- Vores elever ved, hvor de kan gå hen, hvis de har brug for hjælp. Det gælder alle elever på skolen. Vi skal have en tryg skole for både elever og ansatte, og det vil jeg gerne passe på, siger Lone Jørgensen.