0   223

Stor interesse for kroppen

Materiale oplyser om doping, etik og kropsidealer

Vil du blande dig i dine venners brug af stoffer? Er doping snyd? Hvor langt vil du gå for at afklare, om en person har anoreksi eller bulimi?

Disse spørgsmål optræder i et kampagnemateriale, der skal få unge til at diskutere misbrug, etik og kropsidealer. Materialet blev udviklet sidste år af Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, DGI, til brug på organisationens instruktøruddannelser. Men i løbet af efteråret fik DGI så mange henvendelser fra lærere, der ønskede at bruge materialet i deres egen undervisning, at man besluttede at sende et eksemplar ud til 3.000 folkeskoler, efterskoler, gymnasier, højskoler, seminarier og erhvervsskoler. Lærerne kan enten tage kopier af materialet eller købe yderligere eksemplarer hos DGI.

Artiklen fortsætter under banneret

'Medierne sætter dagsordenen i den generelle debat om misbrug og kropskultur, men vi vil have unge til at reflektere over deres egne erfaringer', siger Karen Friis Nielsen fra hovedbestyrelsen i DGI.

Materialet blev til i kølvandet på den stigende fokusering på doping i idræt. Men kampagnen favner bredt, da den også handler om rusmidler, alkohol, spisevægring, mobning og kropsidealer.

'Spørgsmålet om misbrug og kropskultur handler i bund og grund om respekt og ansvarlighed - ikke bare i forhold til sig selv, men også i forhold til andre. Derfor er det bedre at oplyse frem for at reagere med forbud og kontrol', siger Karen Friis Nielsen.

Materialet består af en video, foldere, en hjemmeside, plakater og 'dilemmakort' med udtalelser som 'Doping øger dine chancer i al konkurrenceidræt' og 'Ecstasy fjerner din generthed og gør dig glad'.

stan

Kampagnens hjemmeside har adressen www.dgi.dk/nix-pille


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet