Løn
0   13

DLF i solidaritet med polske læreres lønkamp

Flere hundrede tusinde lærere i Polen har siden i mandags strejket for at opnå højere løn. Danmarks Lærerforening støtter nu de polske lærere.

Basislønnen for en polsk lærer er lige over 3.000 kroner om måneden, og det beløb skal hæves med mere end 50 procent, kræver lærerne.

I tre år har den polske lærerorganisation ZNP marcheret, demonstreret og aktioneret uden at kunne overbevise regeringen om nødvendigheden af lønstigninger.

Artiklen fortsætter under banneret

I sidste uge meddelte ZNP, at læreren ville nedlægge arbejdet, og det fik regeringen til at gå i forhandlinger, som dog ikke førte til et resultat. Derfor nedlagde de polske lærere i mandags deres arbejde.

STØTTEERKLÆRINGEN

Dear Slawomir

The Danish Teachers Union - the DLF - stands by you in your struggle for proper conditions for teachers in Poland. Your will of negotiation has not been taken up by the authorities - and you see no other way forward but to strike for your rights. The enormous support your members show for this struggle by voting for the strike tells us all that teachers in Poland stand together in a strong unified action.

The fight for proper working conditions and for the attractiveness of the teaching profession is a fight that teachers unions join in all across Europe - and in the rest of the world as well. Our cause is even bigger than to ensure the rights of our members to have good conditions. Good conditions and the attractiveness of the teaching profession is absolutely necessary to maintain quality in education and thereby ensure that future generations will be able to take good care of the earth and build democracies for the future.

Your fight is our fight. We stand behind you.

On behalf of the DLF and as Vice President of the ETUCE

in solidarity

Dorte Lange

Vice President

Danish Teachers Union

Næstformand i Danmarks Lærerforening Dorte Lange har i dag sendt en støtteerklæring til de polske lærere:

"Jeg stod i 2013 og læste støtteerklæringer højt fra lærerforeninger i hele Europa og også fra lande uden for Europa. Jeg kan huske, hvor glade folk blev over, at der var mennesker rundt om i verden med det samme job, som tænkte på dem", fortæller Dorte Lange.

"Jeg har skrevet til de polske lærere, at hvis vi ikke i Europa og i resten af verden står sammen om at sikre en attraktiv lærerprofession, så får vi ikke den kvalitet i undervisningen, der skal til for at sikre et demokratisk samfund. Og nu tager de polske lærere én for holdet så at sige".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt