Tjek af undersøgelser

FTF nedsætter udvalg til at analysere Finansministeriet s brug af undersøgelser

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Funktionærernes og tjenestemændenes fællesråd (FTF), har besluttet at nedsætte et udvalg til at analysere Finansministeriets brug af undersøgelser. Det skete på fællesrådets repræsentantskabsmødet fredag i sidste uge, efter et forslag fra DLF's formand, Anni Herfort.

Den direkte årsag er, at Finansministeriet i sin budgetredegørelse indikerer, at kvaliteten i folkeskolen kan opretholdes for færre penge (se Folkeskolen nummer 41). Anni Herfort mener, at konklusionen ikke bygger på et videnskabeligt grundlag.

'Det er ikke et udtryk for virkeligheden. Det er et partsindlæg, hvor det ser ud som om konklusionen er skrevet på forhånd', sagde hun og mener, at det skader debatten om folkeskolen.

'Det får debatten til at foregå på et forkert grundlag. Finansministeriet giver nogle forkerte pejlemærker. Det er problematisk, at de misbruger forskningen til at få deres egne ideer igennem', sagde Anni Herfort.

Formanden for FTF, Anker Christoffersen, bakkede Anni Herfort op.

'Jeg er med på vognen. Det er et problem for de fag der har med mennesker at gøre, når Finansministeriet kun tager fat på det målbare, og det økonomer er vant til at måle', sagde han.

kamp