Forskning It
0   636

Nyt værktøj til vurdering af digitale læremidler

Vurdigi.dk hedder en ny forskningsbaseret hjemmeside, hvor lærere får mulighed for på en mere kvalificeret måde at vurdere, hvad der er skidt, og hvad der er kanel, når det kommer til digitale læremidler.

»Vurdigi kan hjælpe lærere i gang med at tage ansvar for og styring med, hvad det er for nogle digitale læremidler, de skal arbejde med i deres faglige praksis med eleverne«, siger it-didaktisk konsulent Kasper Koed fra UCC's Center for Undervisningsmidler i en pressemeddelelse. Han og kollegaen Andreas Binggeli har udviklet værktøjet sammen med mediekonsulent Janus Askø Madsen. Og det er tanken, at værktøjet skal bruges for eksempel til debat i teamet, men det kan også bruges individuelt.

Intentionen med vurdigi.dk er at sætte den nyeste forskning i spil på en brugervenlig, let tilgængelig og praksisnær facon. Så lærerne kan komme videre end de umiddelbare synsninger, når det kommer til vurderingen af digitale læremidler.

»Vurdigi bidrager med nogle objektive kriterier og nogle spørgsmål, som kan skabe diskussioner, når man sidder en gruppe kolleger og skal vurdere styrkesider og svagheder ved forskellige læremidler. For der er jo ikke én vej her. Lærere er forskellige og bruger læremidler forskelligt, og det skal der være plads til. Men de valg, man så træffer, skal være synlige. Og det bliver de med værktøjet her«, siger Kasper Koed.

Artiklen fortsætter under banneret

Folkene bag vurdigi.dk er i gang med en ny og forbedret version, som blandt andet skal give adgang til andre læreres refleksioner om læremidlerne, ligesom der er en form for rating-system på vej. Den nye version skal lanceres i marts 2014.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.072 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
756 andre er allerede tilmeldt