Det handler om, at eleverne skal møde en dygtig og velforberedt lærer hver eneste time, sagde Anders Bondo Christensen efter første møde i partnerskabet

Partnerskabsmøder skudt i gang i dag

Første partnerskabsmøde efter udspillet om skolereform fandt sted i formiddag. Anders Bondo håber, at man nu vil bruge den tid der skal til for at komme i dybden og fremhæver, at børne- og un-dervisningsministeren taler om bilaterale møder foruden partnerskabsmøder.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regeringens skolereform offentliggjort

Mødet i dag var blot en indledning, uden der var lagt op til debat. Regeringens reformudspil blev præsenteret, og der var mulighed for at komme med umiddelbare kommentarer.

"I DLF har vi hele tiden to målsætninger med partnerskabet. En reform skal have en positiv betydning for elevernes udvikling og undervisning, og vi skal styrke opbakningen til folkeskolen. Til det skal vi bruge den viden, vi har, og ikke lave en reform ud fra holdninger og fornemmelser", siger Anders Bondo Christensen.

DLF: Lærerne vil undervise 25 timer om ugen

"Dette er den tredje reform på de ti år, jeg har været formand for DLF. Hvis de andre reformer havde levet op til disse to ting, så havde vi ikke haft brug for en ny reform. Nu skal vi bruge den tid, der skal til for at komme i dybden. Det handler om, hvad det er for en lærerrolle, der skal til for at løfte eleverne fagligt. Det gælder om, at eleverne møder en dygtig og velforberedt lærer i hver eneste time. Det kan alt tale om struktur og timeantal ikke ændre på".

Anders Bondo Christensen understreger, at der er god tid, fordi reformen først skal træde i kraft i 2014.

"DLF har afleveret sit forholdsvis detaljerede indspark i sidste uge, og det vil vi underbygge skriftligt og til de kommende møder i partnerskabet".

Partnerskabet består af ministeriet, Børne- og Kulturchefforeningen, Danske Skoleelever, BUPL, KL, Skole og Forældre, Skolelederforeningen og DLF. Der er ikke sat dato på kommende møder.