Anmeldelse Specialundervisning
0   238

Skrivestøtte

Integreret skrivestøtte, Universel skrivestøtte

Fakta<p>Redigeret af: -</p><br /><p>Skolelicens alle programmer: 4.375 kroner </p><br /><p>Skolelicens et program: 1.875 kroner </p><br /><p>Kommunelicens alle programmer: 2.187 kroner per skole </p><br /><p>Enkeltbrugerlicens alle programmer: 937,50 kroner ved et styk, 499 kroner ved to-ni styk</p><br /><p>Forlag: SecondGuess - telefon 2726 5965</p>

Artiklen fortsætter under banneret

"Skrivestøtte" er nu kommet i version 2.33. Det er et tekstbehandlingsprogram til svage læsere. Der henvises til anmeldelser af tidligere versioner på www.folkeskolen.dk

"Skrivestøtte" består af følgende programmer: "Integreret Skrivestøtte" for begyndere med stavekontrol, ordforslag og oplæsning. "Universel Skrivestøtte" er for de lidt mere øvede. Det stiller de samme funktioner til rådighed i forbindelse med andre programmer.

Desuden findes programmerne "Udklipslæser", "Skærmlæser" og "Penlæser", der alle indeholder oplæsningsfunktioner, sidstnævnte bruges i forbindelse med en scannepen.

I den nye version er der følgende forbedringer: De to digitaliserede stemmer er forbedret. Ordforrådet er udvidet til 40.000 ord per stemme. Det bliver fortsat udvidet med 5-10.000 ord om måneden, indtil det når 100.000. Stemmerne bruges i et nyt system, der kræver mindre plads. Installationen er blevet nemmere.

Stavekontrol for homofoner. Halvfems procent af de enslydende ord identificeres nu af stavekontrollen - eksempel: "Det er dejligt hver i dag". "Hver" rettes til vejr.

Der er forbedrede muligheder for at hente hjælp via internettet. Fejlrapportering er forbedret.

I version 2.38, der kan hentes på nettet, er engelsk føjet til - inklusive et sæt engelsk-ordbøger. Senere vil programmet blive udvidet med tysk og eventuelt med flere sprog.

Skolelicensen gælder alle skolens computere inklusive læreres og elevers hjemmecomputere. Det er gratis at tage ekstra kopier af cd'en. Programmet opdateres løbende, og der er mulighed for visse gratis opdateringer.

Det er altid rart, når et program bliver videreudviklet. Denne nye forbedrede version af "Skrivestøtte" anbefales til brug i begynder- og specialundervisningen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.257 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt