Bogkaravane

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børn som historieforfattere, skuespillere og komponister. Børnebogskaravanen 96 drager fra den 28. oktober til den 27. november rundt på skoler i København og på Frederiksberg. På skolerne skriver elever fra 6. klasse deres egne versioner af byens historie, laver teater og komponerer musik i samarbejde med professionelle kunstnere.

Projektet sættes i gang på fem forskellige skoler, hvor det første kapitel til historierne blandt andre om Ellehammer, Københavns bombardement i 1807 og Struensee og Fælleden bliver skrevet.

Karavanerne drager videre til nye skoler, hvor nye grupper børn fortsætter historierne sammen med en af de børnebogsforfattere, der er tilknyttet projektet.

Børnebogskaravanen 96 er et samarbejde mellem 26 skolebiblioteker og 18 børnebiblioteker, og det hele munder ud i fem bøger, fem lokale teaterforestillinger og en fælles gallaforestilling den 27. november på Sankt Annæ Gymnasium i København.