Psykisk arbejdsmiljø
1   18

Lærerforening: Center for Kommunikation lider under dårligt arbejdsmiljø

Det står slemt til med arbejdsmiljøet på Center for Kommunikation i Herning, fortalte Helen Sørensen i sin formandsberetning på generalforsamlingen i Herningegnens Lærerforening i dag. De dårlige vilkår har blandt andet ført til stor personaleomsætning.

Herningegnens Lærerforening organiserer lærere og audiologopæder på det lokale Center for Kommunikation, CfK, som yder kompenserende specialundervisning efter Lov om Specialundervisning for Voksne.

"Da CfK blev kommunaliseret, blev institutionen placeret sammen med skoleområdet og PPR. Senere er CfK flyttet til social, sundhed og beskæftigelsesområdet. Det har haft den effekt, at lovens bestemmelser om undervisning nedtones, ligesom den dannelses- og kulturbaserede tankegang fra underviserområdet synes ændret til en mere klientbaseret socialpolitisk tankegang", skriver lærerforeningen i sin skriftlige beretning.

Artiklen fortsætter under banneret

Her konstaterer kredsen, "at institutionen er karakteriseret ved en top-down styring med mindre reel medindflydelse og medbestemmelse som konsekvens for de ansatte".

"Der har i perioden fra 2019 til nu været særdeles mange opgaver for lærerforeningen til bisiddervirksomhed med videre for medlemmer ansat på stedet, ligesom arbejdspladsen har haft mange ansatte langtidssygemeldte på grund af langvarige arbejdsbetingede lidelser".

Ansatte har tilladt sig at stille spørgsmål til ændringer

Det fremgår ligeledes af den skriftlige beretning, at Herningegnens Lærerforening har ageret i forhold til den kommunale arbejdsgiver for at få forbedret personalepolitikken og arbejdsmiljøet.

Det fulgte formand Helen Sørensen op på i sin mundtlige beretning på lærerforeningens generalforsamling i dag.

"I den skriftlige beretning har vi omtalt dårligt arbejdsmiljø på Center for Kommunikation. Her må vi konstatere, at der i Herning Kommune er ledelsesmæssigt rum til at skabe et særdeles betændt arbejdsmiljø i en omstillingsproces, hvor ansatte har tilladt sig at stille spørgsmål ved til de tiltag, der ønskes ændret", sagde Helen Sørensen.

Kredsen har dokumenteret problemerne over for forvaltningen

Situationen har betydet, at der siden 2019 har været en meget stor personaleomsætning på centret.

"Kort sagt har trenden været: 'Kan man ikke tåle lugten i bageriet, må man forlade det'. Den ledelsesmæssige meget betænkelige adfærd har tilsyneladende fuld opbakning i den øverste ledelse i kommunen, ligesom HR indgår i diverse omstillingsøvelser på arbejdspladsen. Som fagforening har vi dokumenteret den betænkelige arbejdsmiljømæssige situation på centret overfor den forvaltningsmæssige ledelse", sagde Helen Sørensen.

Bestyrelsen for CfK og byrådsmedlemmer i Herning er velkomne til at kontakte lærerforeningen, hvis de vil kende foreningens henvendelser til kommunen i sagen, betonede lærerformanden.

Du kan læse den skriftlige og den mundtlige beretning via disse link:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.591 andre er allerede tilmeldt