Udviklingen i landsgennemsnittet i den nationale test i engelsk fra 2010 til 2014

Tilbagegang i nationale test i engelsk

Undervisningsministeriet har offentliggjort det årlige landsresultat af de nationale test. Resultaterne ligger nogenlunde som sidste år, men der er en mindre tilbagegang i engelsk læsning og sprogbrug.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gennemsnitsresultaterne fra hele landet fra de første testuger i 2010 blev fastlagt som index 100. Hvert år samler ministeriet så resultaterne fra forårets obligatoriske test op på landsplan og indplacerer dem på den samme skala, og trenden har stort set været opadgående for alle profilområder i alle ti obligatoriske test. Som professor Niels Egelund tidligere har sagt: "Det ville have været overraskende, hvis der ikke var fremgang".

Forventelig fremgang i nationale test

I år er der sket en mindre stigning i læseresultaterne i 2. og 6. klasse og i fysik/kemi, men samtidig er der sket et mindre fald i engelsk, som pt. kun testes i 7. klasse. I de øvrige test er landsresultatet uændret i forhold til sidste skoleår. Se link til højre.

Om kort tid offentliggør Undervisningsministeriet en ny baseline for dansk og matematik, hvor elevernes testresultater fremover skal måles op imod fastlagte kriterier for, hvornår en præstation er "fremragende", "rigtig god", "god", "jævn", "mangelfuld" eller "ikke tilstrækkelig" jf. folkeskolereformens mål om, at mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test.

Ekstra nationale test på bekostning af naturfagstest

 

Læs mere

National præstationsprofil