Borgmester i Dragør, Eik Dahl Bidstrup, inviterer lærerne til kaffemøder hver mandag.

Dragør-borgmester til lærerne: Drop facebook og lokalbladet

Dragør Kommunes politiske ledelse og skoleforvaltning har mistet lærernes tillid. Det skrev 185 lærere og pædagoger under på i et læserbrev i forgårs. Men diskussion skal ud af medierne, før jeg vil lytte, siger borgmesteren.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hver mandag de næste tre uger kan Dragørs lærere komme til kaffe på borgmesterens kontor og snakke om de frustrationer, de må have over ham og skoleforvaltningen.

Det er lige nøjagtig 185 lærere og pædagoger, kaffemøde-invitationen er tiltænkt. De underskrev i forgårs et indlæg målrettet borgmesteren, skoleudvalgsformanden og skolechefen om, at de er bekymrede for den måde, skolevæsenet bliver styret på, at de ikke føler sig hørt og at de er bange for, at lærerne begynder at forlade Dragørs to skoler.

Men konflikten skal væk fra internettet og løses bag lukkede døre, mener borgmester Eik Dahl Bidstrup (V), og derfor har han taget initiativ til borgermøderne.

Amagers Lærerkreds formand Ulla Erlandsen er glad for, at man nu arbejder på at løse konflikten med parterne i mere forpligtende fora end de sociale medier.

"Lærerne er rigtig pressede, og det er derfor, de reagerer, som de gør. Men jeg er enig med borgmesteren i, at konflikten skal løses på en ordentlig måde, hvor vi ser hinanden i øjnene. Den direkte dialog kan være mere konstruktiv, end når man drøfter over de sociale medier", siger Ulla Erlandsen.

Dragør-lærere i fælles protest: Vi bliver ikke hørt

 Samarbejdsproblemer

Dragør-lærernes mistillid bunder til dels i, at de oplever, at den kommunale skolechef, Karina Møller, har manglet vilje til at samarbejde.

"Der er en skolechef, der arbejder på en helt anden måde, end vi er vant til. Vi har i Dragør haft tradition for et tæt samarbejde mellem forvaltningen, kredsen og tillidsrepræsentanterne. Vi har i kredsen siden Karina Møllers ansættelse i 2014 oplevet meget lidt initiativ eller ønske om samarbejde. Vi oplever en egenrådig skolechef, der ønsker at bestemme", siger Ulla Erlandsen.

Ulla Erlandsen fortæller desuden, at nogle forældre og lærere har følt sig overhørt i forhold til en ny ledelsesstruktur, der blev vedtaget i kommunen. Forslagene til en ny struktur blev sendt til høring, men der var en oplevelse af, at de involverede parter, altså lærere og forældre, ikke blev hørt, siger Ulla Erlandsen.

"Den manglende vilje til at lytte bliver især tydelig, når den ene af skolebestyrelserne sender et høringssvar ind til kommunen imod den foreslåede skolestruktur klokken 20 minutter i 12. Og klokken 12 tikker der en mail ind om en ny ledelsesstruktur. Det viser, at der er en part, som ikke ønsker at samarbejde, og som tager beslutninger uden at inddrage dem, der rent faktisk ved, hvad det handler om", siger Ulla Erlandsen.

Men sådan foregik det ikke ifølge borgmesteren.

"Det, der skete var, at den ene af skolebestyrelserne sendte høringssvaret ind et kvarter før svarfrist, og at vi kort herefter sender en dagsorden ud til politikerne til det kommende møde, hvor vi vil træffe en beslutning, og der er alle høringssvar selvfølgelig vedhæftet", siger han.

"Med hensyn til, at nogle ikke føler sig hørt, så forstår jeg godt utilfredsheden med, at vi ikke retter os efter alle høringssvarene. Men det hører til politisk ledelse, at man skal træffe beslutninger, som måske ikke alle er enige i", siger Eik Dahl Bidstrup.