Elever på palæstinensisk fotomarathon

Når det går godt på palæstinensisk, har man det ikke som blommen i et æg - så er situationen som en mandel. Det var et af de fire palæstinensiske ordsprog, som to palæstinensiske fotografer, Majdi Hadid og Mohammad Abbas, bad danske skoleelever illustrere, da de i sidste uge underviste på skoler i fire kommuner.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vestbredden og Gaza bliver fotograferet hele tiden - men flertallet af billederne stiller skarpt på krig, konflikt og ødelæggelser. Blandt andet derfor har fire af Palæstinas største byer de seneste tre år lagt kulisser til det såkaldte 'Palestine Photo-Marathon' for de lokale fotografer. I sidste uge var én af dommerne, Majdi Hadid,  og én af vinderne fra dette års fotomarathon, Mohammad Abbas, i Danmark og har sendt danske skoleelever på fotomarathon.

"Det er vigtigt at fortælle historier fra Palæstina, der er anderledes end dem, vi kender fra medierne. Og så er det vigtigt, at unge i Danmark får sat ansigter på og møder nogle af de mennesker, der bor i Palæstina," siger Rune Kaldau, der tidligere har arbejdet i Det Danske Hus i Palæstina og har taget initiativ til arrangementet sammen med Images Ung under Center for Kultur og Udvikling .

Se mange flere af billederne via linket til højre

Læs mere

Se billederne på cku.dk - klik på den orange bokstil højre