Corona sætter stadig sine spor: Hver anden lærer har elever med fagligt efterslæb I en ny undersøgelse svarer halvdelen af lærerne, at de stadig har elever med et fagligt efterslæb efter corona. Mange forventer nu, at eleverne ikke kan indhente efterslæbet i løbet af deres tid i folkeskolen.
Kan man læse sig til at blive en bedre håndværk og design-lærer? Der bliver ikke forsket meget i håndværk og design eller billedkunst i Danmark. Men det gør der i de andre nordiske lande. Og hvis du har lyst til at blive klogere på dit fag, så ligger der et væld af spændende artikler om håndværk, håndarbejde, kunst og læring gratis tilgængelige fra det nordiske tidsskrift 'Techne Series'.
Billedkunstformand: Vil I have praksisfaglighed, så lad praktisk-musiske fag fylde en tredjedel af skemaet Billedkunstlærernes formand er glad for, at Sammen om Skolen vil have mere praksisfaglighed. Men start med at se på, hvor lidt de praktisk-musiske fag fylder på skemaet og gør det obligatorisk i læreruddannelsen, siger hun.
Nyhedsbrev fra folkeskolen.dk/ håndværkogdesign E-mail-adresse E-mail når der er nyt E-mail med opsummering hver 14. dag Du kan altid framelde dig igen. Vores nyhedsbreve indeholder annoncer.
Vær med i samtalen Send dit håndværk-og-design-indlæg (gerne med portrætfoto) til debat@folkeskolen.dk ( se folkeskolen.dk's debatregler her)
Sverige og Norge har dobbelt så mange praktiske lektioner i udskolingen som Danmark Danmark har den laveste andel praktiskfaglige timer i Skandinavien, uanset om man ser på udskolingen eller hele skoleforløbet, viser en opgørelse. Det er en nedprioritering af fagenes værdi, siger hovedstyrelsesmedlem i DLF Lars Buur Holmboe. Han mener, fagene påvirker elevernes trivsel.
Blog Inspirationshæfte til håndværk og design i indskolingen - opdateret version Gratis hæfte med inspiration til håndværk og designundervisningen i de mindste klasser
Blog Byd omverdenen ind i skolen og drag selv ud i verden. Temaet i dette nr. af bladet er åben skole. Det er et vigtigt element i dannelsen af vore elever, at de får viden om deres omverden. Ikke kun teoretisk viden fra bøger og andre medier.
Alternativ afslutning i Aars De praktisk-musiske valgfag har haft en svær start med corona-nedlukninger, hjemmeundervisning og aflyste prøver. En skole i Vesthimmerland sagde i år farvel til fire hold valgfagselever ved at lade dem præsentere det, de har lært og lavet, for forældre og de kommende 7.-klasser.
Lærer undrer sig: Hvorfor må vi ikke stille med et rent pigehold i Skills-konkurrencen? Tre piger fra Skælskør Skole gik i finalen ved folkeskoledelen i den store erhvervsskolekonkurrence Skills. Her kunne de dog ikke få lov at deltage på lige fod med andre hold, med mindre de skiftede en dreng ind. Ifølge konkurrencens regler skal holdene nemlig være kønsblandede.
Tilmeldingen til næste års Naturfagsmaraton er åbnet I Naturfagsmaraton dyster klasser mod hinanden om de bedste løsninger på konkrete problemer. Du kan nu tilmelde din klasse.
Gratis medlemskab til håndværk og design-studerende Den faglige forening Håndværk og Design har valgt ny bestyrelse og har samtidig besluttet, at lærerstuderende kan få et års gratis medlemskab af foreningen.
Anbefalinger til håndværk & design Denne uge anbefalinger kommer fra Katrine Dalin Diduch. Hun er håndværk og design-lærer på Skælskør Skole og faglig rådgiver for håndværk og design-netværket på folkeskolen.dk/håndværkogdesign.
Anmeldelse: Hårdt og godt Arbejdsbog, der gør det overskueligt at gå i gang med det 'hårde arbejde' i h&d-lokalet.
Hvordan af-akademiserer vi den danske folkeskole? I dette indlæg deler jeg nogle betragtninger om, hvorfor og hvordan vi skal skabe en mere praktisk orienteret folkeskole.