Anmeldelse

Løkkeland

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Løkkeland" er titlen på en bog med en stribe kontinuerlige interview med Venstres næstformand, Lars Løkke Rasmussen. Og Løkkeland er betegnelsen for det tankeeksperiment, ministeren går ind på, nemlig at give sit personlige bud på et nyt og anderledes indrettet Danmark.

Journalist Kirsten Jacobsen er interviewer og pennefører. Og det er hendes projekt. Hvorfor? Svaret fremgår ikke direkte - men måske fordi Lars Løkke er næstformand og dermed naturlig kronprins i partiet? Måske fordi han fremstår som en stærk personlighed og en formentlig meget dygtig politisk håndværker? Eller fordi han konkret står som ansvarlig for partiets kommende principprogram "Fremtid i frihed og fællesskab", som skal op på landsmødet i november måned?

Men i modsætning til ministeren på bogens ikke helt vellykkede forside så løfter bogen sig ikke. Vi kommer godt nok rundt i mange væsentlige spørgsmål i det danske samfund - og næsten udelukkende i den offentlige sektor - men sjældent med overraskende og øjenåbnende indhold, interessante nyvinklinger, endsige, tydelige, markante visioner. Var ministeren et hospital, ville der ikke vanke mange kvalitetsstjerner. Og slet ikke i bogens store kapitel om skoler og institutioner.

Ikke mindst skolekapitlet viser, at Lars Løkke ikke har et rimeligt modspil og medspil under interviewene. Han får ganske enkelt ikke kvalificerende spørgsmål - enten på grund af manglende vilje eller manglende viden. Det kunne ellers have pustet lidt liv i bogen.

Bogen er for den interesserede samfundsfagslærer i skolen eller på seminariet. Eller til et linjefagshold - som politisk litteratur.