DLF advarede

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 12. og 13. september orienterede Københavns Lærerforenings formand, Jan Trojaborg, i fortrolighed Danmarks Lærerforenings for- og næstformand, Anni Herfort og Stig Andersen, om, at KLF var ved at indgå en forsøgsaftale om decentral aftaleret.

Det kom frem på DLF's hovedstyrelsesmøde tirsdag i sidste uge. Det fremgik, at Anni Herfort og Stig Andersen i 'umisforståeligt tydelige vendinger' havde advaret københavnerledelsen mod at gå videre med projektet.

KLF er en selvstændig fagforening under Lærernes Centralorganisation med egen forhandlings- og aftaleret, derfor kan der ikke være tvivl om, at KLF juridisk set har ret til at indgå aftalen. Uenigheden er politisk.

Da DLF ikke hørte mere om de københavnske forhandlinger, sendte Anni Herfort den 20. september et officielt brev til KLF's ledelse, hvori hun advarede mod de politiske problemer, som aftalen vil kunne give.

Efter et hovedstyrelsesmøde den 24. september fortalte Jan Trojaborg Anni Herfort, at KLF ville indgå aftalen, som derefter blev underskrevet dagen efter.

Forløbet blev bekræftet af alle parter på DLF's hovedstyrelsesmøde i sidste uge. Selv om det foregik under punktet 'meddelelser', udspandt der sig en lang diskussion, hvor alle, der havde ordet, var særdeles kritiske over for københavnerlærernes for- og næstformand, Jan Trojaborg og Michael Olsen.

'Hvad sidder KLF's folk her i hovedstyrelsen for', blev der spurgt. 'Der er spillet med lukkede kort', 'Det er dybt beklageligt', 'Det er en politik, der trækker i den forkerte retning', blev der blandt andet sagt.

-th