- Få din egen tv-station

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der har været skrevet en del om web-tv og web-radio de sidste par år. Den voksende hastighed på internettet åbner her nogle nye muligheder, der næsten kan få det til at svimle for den, der er vokset op med Pressens Radioavis og TV-aktuelt i 1960'erne og 70'erne. I realiteten koster oprettelsen af egen tv- eller radiostation i dag kun nogle få klik på en hjemmeside. Har man et videokamera og anskaffer sig et videoredigeringskort til computeren, er man i princippet parat til at producere og sende tv til det globale internetpublikum. Det kan endda gøres endnu nemmere, hvis man vil sende direkte tv. Et webcam til nogle få hundrede kroner og en rimelig hurtig internetforbindelse er tilstrækkelig. Kan man stille sig tilfreds med en radiostation, er det ofte ikke nødvendigt at investere i nyt udstyr til computeren.

En række firmaer tilbyder gratis plads og udsendelse (streaming) af ikke-kommercielle videoer under betegnelsen Personal Video Broadcasting. Foreløbig er det især amerikanerne, der har taget muligheden i brug. På nettet kan man finde videoer med bryllupper, barnedåb og fødselsdagshilsner, som er af interesse for andre end den snævre familie, men man finder også videoer, hvor håbefulde unge præsenterer deres evner til at fortælle en god historie i levende billeder, ligesom en række lokale græsrodsorganisationer bruger web-tv.

En tv-station på nettet er en oplagt mulighed, hvis eleverne formidler deres projekter på video. Man skal dog lige kontrollere det sted, børnene i så fald skal bruge. Nogle firmaer lader også folk med trang til at klæde sig af for åbent kamera få plads. www.spotlife.com www.popcast.com www.earthnoise.com tv.earthcam.com www.live365.com