Debat

Dybt rystet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter læsning af Folkeskolen nummer 21, side 17, er jeg dybt rystet over hovedstyrelsesmedlem Else Johansens arbejdsfremgangsmåde. Hun latterliggør de ti kongresdelegerede fra pensionistfraktionen i sin elendige argumentation for at få en betalt DLF-referent til de fire årlige møder. 'Nu vil jeg bede jer om ikke at grine', lød det fra Else Johansen, hvorefter hun udleverer de delegerede ved at nævne deres handicap for ikke at optræde som mødereferent. Sikken en mødeetik og taktik!

At 'grine' er en uhøvisk optræden, oplyste min dansklærer mig engang om og henviste til H.C. Andersen, der netop helt bevidst brugte ordet i karakteristikken om 'gedebukkemanden' i 'Hyrdinden og Skorstensfejeren'.

Andre hovedstyrelsesmedlemmer skriver jævnligt læserbreve i Folkeskolen, men Else Johansens enkelte læserbreve har kun været rejsebeskrivelser fra nordiske lande, hvorimod Christian Fløj-Jensen vist helst ikke skriver, og jeg har det indtryk, at vores repræsentanter har et alt for lavt oktantal i deres arbejde.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Forkortet af redaktionen

Poul Erik Dyreborg

Ballerup