Debat

Stærk position

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforenings politik skal, sådan som vi forstår Dorthe Møller og Bjarne Krogh fra Aalborg, deponeres hos Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd og hos Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte.

Deres begrundelser er, at vi for første gang i historien har skaffet os en stærk plads i forhandlingssystemet med en henholdsvis formands- og næstformandsplads, som vi skal støtte op om.

Men det vigtigste for vores formand er vel fortsat formandskabet i DLF og dermed DLF's politik.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Og vi har som bekendt ikke, hvad der selvfølgelig er ubekvemt i forhold til de andre organisationer, decentral løn på vores ønskeseddel til Overenskomst 1997.

Derfor bliver det en opgave for Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte at få et resultat hjem, hvor såvel medlemmerne af DLF som forhandlerne for de øvrige organisationer tilgodeses.

Det burde være en mulig opgave i et aftalesystem, medmindre man på forhånd erklærer den for umulig.

Netop den 'stærke' placering skulle vel borge for et fornuftigt resultat? Ellers bliver det absurd at tale om styrke.

Absolut afslutningsvis til Bjarne Krogh og Dorthe Møller: Vores udgangspunkt er, at vi som aktive i foreningen har et stort ansvar for, at foreningens politik bliver gennemført.

Derfor er det vores strategi at forfølge de mål, vi i fællesskab har vedtaget på DLF's kongresser. Og vi kunne ikke drømme om at tage patent på solidaritet - men vi indrømmer, at vi indimellem er optaget af fænomenet.

Inge-Lise Hvid og Lotte Lange

Greve Lærerforening