Ugletip i Viborg

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flere end 1.600 spørgsmål fra august 2001 til december 2002. Det er, hvad børnebiblioteket og skolebibliotekerne i Viborg har måttet svare på og det er de selv ude om. For i den periode har børn og unge i Viborg kunnet stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord på www.ugletip.viborg.dk

»Blev Ludvig den 16. begravet med sit hoved?« »Hvor mange Eiffeltårne skal stå oven på hinanden for at nå Venus?« »Hvor meget ilt bruger en dansker om året?« »Hvor mange har alzheimer?« Sådan lød nogle af de mange spørgsmål.

Senest to dage, efter at spørgsmålet var stillet, kom der en sms eller mail med besked om, at svaret nu kunne findes på Ugletips hjemmeside. Svarene var som regel ikke konkrete, men en henvisning til enten internetsider, artikler i bøger og aviser eller måske en lokal kilde.

Projektet sluttede december 2002. Allerede midt i forsøgsperioden stod det klart, at det vil være svært at føre projektet videre på samme niveau. Men de gode erfaringer og oplevelser har gjort, at børnebiblioteket har valgt at føre Ugletip videre på lavt blus.