Orfeus en del af UNI-C

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

IT-centeret for forskning og uddannelse UNI-C, der ejes af Undervisningsministeriet, har netop overtaget multimedieorganisationen Orfeus.

Overtagelsen betyder, at Kommunernes Landsforening, Amtsrådsforeningen, Københavns og Frederiksberg Kommuner og Kommunedata, der stod bag stiftelsen af Orfeus, nu har overdraget organisationen til UNI-C.

I forbindelse med overtagelsen siger administrerende direktør i UNI-C, Dorte Olesen, at 'sammenlægningen vil styrke vores kombination af teknisk og pædagogisk kompetence, og vi vil fremover kunne tilbyde skolerne, at de kan udnytte deres netforbindelser i højere grad'.

Orfeus blev oprettet som en selvejende institution i 1988. Grundlaget var en fond på 15 millioner kroner, som i dag er spist op. Det er dog ikke den direkte årsag til sammenlægningen.

'Udviklingen inden for multimedier går hurtigt, og Orfeus var efterhånden blevet for lille til at dække det brede spektrum af opgaver. Men UNI-C's tekniske knowhow og Orfeus' pædagogiske ballast supplerer hinanden godt på undervisningsområdet, og det vil være en styrke, at vi kan trække på Orfeus' erfaringer og tilknytning til undervisningssektoren', siger Dorte Olesen.

Overtagelsen betyder, at de 15 faste medarbejdere hos Orfeus rykker ud af bygningerne i Egå ved Århus og flytter ind i en ny tilbygning til UNI-C et par kilometer mod vest i Skejby. UNI-C har i forvejen 238 medarbejdere.

Powered by Labrador CMS