Feriedagpenge til 9.000 lærere

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

dlf/a's feriepakke:

Omkring 9.000 medlemmer modtager hvert år i april dlf/a's feriepakke.

Pakken bliver sendt til medlemmer,

- der har modtaget ydelser fra dlf/a i 1999, som giver mulighed for optjening af feriedagpenge, eller

- som er tildelt feriedagpenge ved optagelsen som dimittend.

Feriepakken indeholder et brev med individuel oplysning om antal dage med feriedagpenge, dlf/a's feriefolder, ansøgningsblanket samt en portofri svarkuvert.

Ferie - når du har job

Mange skoler har allerede fastlagt de fem ferieuger i ferieåret 2000/2001 (den 2. maj til den 1. maj).

Ferieårets fem ferieuger kan fx være fordelt med tre uger om sommeren og en uge til henholdsvis efterårs- og vinterferie, alle fem uger om sommeren eller fire uger om sommeren og en uge senere. Ferieperioderne fremgår af den enkelte lærers mødeplan.

Normalt vil du som fastansat få fuld løn i ferien, men hvis du har haft perioder med ledighed, orlov eller sygdom, risikerer du at stå uden fuld økonomisk dækning. Det skyldes, at der kun udbetales normal løn under ferie i det omfang, man har optjent ret til det under ansættelse i 1999.

Du risikerer også at stå uden fuld økonomisk dækning i ferien, hvis du

- er nyuddannet

- har haft orlov til børnepasning eller uddannelse m.v.

- har skiftet job og har afviklet al ferie (både fra arbejdsgiver og a-kasse) i tidligere ansættelsesforhold

- har opholdt dig i udlandet i 1999.

Du kan søge om dine feriedagpenge fra dlf/a, når du har feriedage, hvor du ikke modtager løn/feriegodtgørelse eller tilsvarende ydelse.

Ferie - når du er ledig

Ledige medlemmer bestemmer normalt selv, hvornår de vil holde ferie. Der er fx ikke krav om, at ferien skal placeres i skolernes lukningsperiode.

Hvis du er ledig og allerede på nuværende tidspunkt har planlagt din ferie, bør du hurtigst muligt orientere AF om dine ferieplaner og indsende ferieansøgningsblanketten fra dlf/a's feriepakke.

Ledige medlemmer, herunder medlemmer i tilbud efter aktivloven, skal senest 14 dage før feriens start give Arbejdsformidlingen (AF) besked om ferien. Får AF besked om ferie på et senere tidspunkt, kan man blive formidlet arbejde eller indkaldt til samtale i ferien, og det kan få konsekvenser for dagpengeretten, hvis man ikke møder op.

Endelig skal man som ledig altid søge om feriedagpenge, før ferien begynder - det er en forudsætning for overhovedet at kunne få feriedagpenge.

Ansøgning om feriedagpenge

dlf/a opfordrer til, at rigtig mange medlemmer igen i år vil benytte muligheden for at søge om feriedagpenge i begyndelsen af maj 2000.

Portofriheden løber frem til og med den 12. maj 2000.

dlf/a ønsker alle en god ferie!

Nye telefontider

Kompagnistræde 32:

tirsdag: 12.00-16.00

onsdag/torsdag: 10.00-14.30

fredag: 10.00-14.00

A-kasse-konsulenter træffes:

tirsdag/onsdag/torsdag: 12.00-15.30

fredag: 12.00-14.30