CVU-sammenbrud

De østdanske seminarier har opgivet at gå sammen i CVU

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De var først på pletten, da Undervisningsministeriet for et års tid siden meldte ud, at pædagog- og læreruddannelserne skulle gå sammen i regionale centre. CVU Øst, kaldte de sig, og dækkede Sjælland, Lolland og Falster.

Men nu er samarbejdet mellem de ti seminarier brudt sammen.

Haslev Seminarium (lærere), Holbæk Seminarium (lærere), Slagelse Seminarium (pædagoger), Ankerhus Seminarium (ernærings- og husholdningsøkonomer) og Hindholm Socialpædagogiske Seminarium har skilt sig ud. De vil i stedet sammen danne et center for videregående uddannelser på Sjælland.

'Sydpå vil de fusionere. Det vil vi ikke,' siger rektor ved Haslev Seminarium, Finn Erik Larsen.

De fem udbrydere er ikke tilfredse med ministeriets nyligt udsendte lovudkast, der er for centralistisk. De vil bevare deres selvstændighed med egen ledelse og bestyrelse og kun have et formelt juridisk, økonomisk samarbejde i et center.

'Vi forsøger at få det, vi kalder den fjerde vej igennem hos embedsmændene i ministeriet. Vi vil ikke fusionere. Ved fusionering er der altid en, der dør, og vi er ikke interesseret i at dø,' tilføjer Finn Erik Larsen.

Heller ikke de 'sydlandske' seminarier er tilfredse med lovudkastet. Det er for uklart.

'Nordpå arbejder de mod et forpligtende samarbejde snarere end en egentlig institutionsdannelse,' siger rektor for Vordingborg Statsseminarium, Gert Fosgerau.

'Men vi vil ikke gå videre, før det juridiske grundlag er afklaret. I mellemtiden vil vi undersøge de samarbejdsmuligheder, der er i Storstrøms Amt. Det var vi allerede i gang med, før ministeriet kom med udspil om regionale centre'.

Ikke kun de pædagogiske seminarier, men alle de videregående uddannelser i amtet holder møde den 8. februar.