Konkurrence for fagfolk

Deltager man én uge med en rigtig løsning, har man én chance, deltager man alle uger, har man 21 chancer for at vinde Den Store Danske Encyklopædi, kursusophold, bøger og medlemskaber af faglige foreninger

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tværfaglighed uden fag er noget vrøvl. Og for at emne-, tema- og projektarbejde kan give fordybelse i indholdet, kræver det lærere med kompetence, hvor fag og pædagogik er hinandens forudsætninger.

Dét ved folkeskolens lærere. De erfarer det gennem det daglige arbejde; folkeskolens lærere ved, at faglig viden kan bruges endnu bedre, når den bliver spejlet i pædagogisk teori og filosofi. Og de ved, at det er nødvendigt med en vedvarende faglig-pædagogisk diskussion mellem kolleger på skolen og med fagfæller.

Derfor er der brug for en frodig skov af levende faglige foreninger, som kan gennemføre kurser, udsende faglige tidsskrifter og bøger - og som kan fungere som faglige garanter, kritikere og idéværksteder.

Men væsentlighed er ikke det samme som kedelighed. Og der kan ikke sættes lighedstegn mellem seriøsitet og selvhøjtidelighed. Derfor inviterer Folkeskolen og 21 faglige foreninger, der er tilknyttet Danmarks Lærerforening, det næste halve år til faglig leg. Vel vidende, at leg er en alvorlig sag.

Hver uge indbydes læserne til at deltage i en konkurrence, hvor hovedpræmien er Danmarks Nationalleksikon, Den Store Danske Encyklopædi i 20 bind til en samlet værdi af 17.500 kroner. Mange foreninger byder samtidig på ekstra-præmier som fagbøger eller gratis deltagelse i kurser.

Hver uge præsenterer en ny forening en ny opgave. Det eneste, læseren skal gøre, er at løse den, udfylde kuponen, sætte frimærke på og sende kuponen til ugens faglige forening.

Løsningerne kan findes i de faglige foreningers blade.

Det er nok at deltage én gang - og at løse én opgave rigtigt - for at deltage i lodtrækningen om den store hovedpræmie. Men for hver gang man deltager, stiger chancen, for til sommer samles alle indsendte kuponer i én stor bunke påFolkeskolens redaktion, og så udtrækkes navnet på den, der vinder Den Store Danske Encyklopædi, og navnene på alle de deltagere, der vinder ekstragevinster.

Første opgave findes til venstre for denne tekst. I de følgende numre frem til sommerferien kan opgaven findes bag i bladet i nærheden af omtaler og anmeldelser af nye undervisningsmaterialer.

Man kan selvfølgelig også benytte anledningen til at melde sig ind i en faglig forening - det er en sikker investering - der giver 'gevinst' til alle - uden lodtrækning!

-th