Afskedigelse
0   0

Ombudsmanden går ikke ind i sag om bortvist børnehaveklasseleder

Holstebro Kommune har bortvist en børnehaveklasseleder for ikke at holde opsyn med elever på en bus. Tre fjerdedele af kommunens beskrivelse af hændelsesforløbet var streget ud i DLF's aktindsigt. Men Ombudsmanden vil ikke gå ind i sagen.

Efter 21 års ansættelse ved Vinderup Skole i Holstebro Kommune blev en børnehaveklasseleder for nylig fyret, fordi kommunen vurderer, hun ikke levede op til sin tilsynsforpligtelse.

Klassen tog i forbindelse med en børnefødselsdag en bus med forældre ombord, men uden børnehaveklasselederen selv tog med. Hun blev i første omgang opsagt per 1. januar 2019, men det blev senere ændret til fritagelse fra tjeneste med øjeblikkelig virkning.

Danmarks Lærerforening har protesteret over sanktionen, og sagen skal nu behandles i afskedsnævnet. Foreningens jurister har i den forbindelse fået en aktindsigt, hvor halvanden side af kommunens to sider lange version af hændelsesforløbet er vurderet fritaget fra aktindsigt og streget ud.

Den beslutning har DLF klaget over til Ombudsmanden. Men han har nu meldt tilbage, at han ikke vil gå ind i sagen. Begrundelsen er ifølge Lærerforeningen, at de fleste af de slettede oplysninger vurderes at være fritaget fra aktindsigt.

Artiklen fortsætter under banneret

DLF oplyser desuden til folkeskolen.dk, at man forventer sagen afgjort inden jul, hvilket Holstebro Kommune også har udtrykt ønske om.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
600 andre er allerede tilmeldt