Annette Lind arbejder både i Nordisk Råd og i Folketinget for at stoppe delingen af krænkende billeder blandt børn og unge.

S vil have handleplan for unges krænkende billeder

Socialdemokraterne har kaldt ministeren i samråd for at undersøge, hvad der gøres for at undgå deling af krænkende billeder.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er moralsk grænseoverskridende at dele intime billeder af andre uden deres samtykke - og det er også ulovligt.

Alligevel viser en YouGov-undersøgelsen, der er lavet for DR, at hver 10. mellem 15 og 30 år på et tidspunkt har videresendt et nøgenbillede af en anden person.

Annette Lind, der er Socialdemokraternes børne- og undervisningsordfører, har kaldt børne- undervisning og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby i samråd om problematikken. Annete Lind fortæller, at det er problematik, hun også har arbejdet med i Nordisk Råd:

"Det eret stort problem i Danmark. Så jeg vil gerne have, at der bliver lavet nogle handleplaner på området, for det er en kriminel handling at dele et krænkende billede", siger Annette Lind, hun understreger, at når der er tale om kriminelle handlinger, så er det ikke nok at lave en mobbeplan.

Selvom den enkelte skole arbejder med problematikken, mener Annette Linds, at der er brug for central handling.

"Der skal noget til ude på skolerne, men der skal også være nogle handleplaner fra ministeriets side, så jeg tænker at ministeriet skal nedsætte et udvalg og måske få læringskonsulenterne til at snakke om de her ting, når de er ude i landet", siger Annette Lind.

Hun peger på, at også forældrene har brug for at blive mere oplyste på området.

"Forældrene skal oplyses om de her ting. Det noget, der sker uden forældrenes viden - både at man sender og tager billederne", siger Annette Lind.

Læs mere

Læs mere om samrådet - der endnu ikke har fået en dato her.

Sletdet.dk - en side om emnet oprettet afRed Barnet