Debat Sorø Kommune
0   341

I Sorø vil vi en skole, der møder fremtidens krav

Vi er glade for, at evalueringen af Sorøs iPad-indsats allerede efter de første ni måneder viser så gode resultater, som det er fremhævet i kronikken ( »Lige meget hvordan man stiller spørgsmålet, er iPad'en ikke svaret«, Folkeskolen nummer 7/2015, redaktionen). Det passer godt med, hvad vi selv oplever:

Gode tegn på udvikling i elevrollen med elever, der er mere aktive og arbejder mere med medier og mere fleksibelt; lærerrollen udvikler sig mod en undervisning, hvor den enkelte elevs læring kommer tydeligere i fokus, vi ser god udvikling omkring de læseudfordrede, hvor alle - ikke bare de diagnosticerede - nu har værktøjerne. Vi ser tegn på nye muligheder for elever, der adfærdsmæssigt har svært ved at deltage i almen undervisning.

Som kronikken konstaterer, har lærerne i Sorø været igennem kompetenceudviklingsforløb. Kronikkens evaluering har koncentreret sig om den første del af kompetenceudviklingen, der handlede om at lære teknologien at kende, få input til at arbejde multimodalt og til digitale muligheder i undervisningen. Evalueringen - interview med blandt andre seks lærere fra tre skoler - konstaterer, at vi ikke har gjort nok. Heldigvis var det også kun første del af planen, evalueringen forholdt sig til. Vi har efterfølgende gennemført anden del af den planlagte kompetenceudvikling; her var det faglige i fokus med kurser, der tog udgangspunkt i fag og trin for at udvikle undervisning og læring med it, så skolen tydeligere kan afspejle samfundsudviklingen og nye muligheder.

Der er ingen tvivl om, at vi kan og skal gøre det bedre, også selvom vi er lykkedes godt med mange ting. I Sorø vil vi en skole, der møder fremtidens krav, og vi ved, at lærernes kompetencer er afgørende for at lykkes med det mål.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.872 andre er allerede tilmeldt