Anmeldelse

Skilsmissebørn

Skilsmissebørn / Skilsmissefamilien

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret
Skilsmissefamilien

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2005 udgav Børns Vilkår tre små pjecer om skilsmisse, henvendt til børnene, til forældrene og til de professionelle. I tilknytning til den nye forældreansvarslovgivning er Børns Vilkår igen på banen, og denne gang med to større hæfter med råd og vejledning til forældrene og til de professionelle. Hæfterne giver en introduktion til den nye lovgivning, som er trykt som bilag i begge hæfter.

Fakta:

Titel: Skilsmissebørn

Forfatter: Bente Boserup og Anna Louise Stevnshøj

ISBN: 87-90157-39-7

Pris: 125 kroner

Sider: 51 sider

Type: Hæfte

Forlag: Børns Vilkår

Titel: Skilsmissefamilien

Forfatter: Bente Boserup og Anna Louise Stevnshøj

ISBN: 87-90157-40-0

Pris: 125 kroner

Sider: 44 sider

Type: Hæfte

Forlag: Børns Vilkår

Teksten i de to hæfter er mestendels ens, dog er hæftet til institutioner og skoler udvidet med afsnit om den professionelles rolle og samtalegrupper for skilsmissebørn samt forslag til en god handleplan for institutioner.

Udgangspunktet er at se skilsmissen fra børnehøjde, hvilket støttes af citater fra børn. Begge hæfter gennemgår børns udviklingsstadier, deleordninger og giver råd og vejledning i forhold til konkrete problemer, der kan opstå, når far og mor vælger at gå fra hinanden.

Hæfterne er baseret på praktiske råd og er forfattet i et let tilgængeligt sprog. Layoutet er overskueligt med gode råd og citater fra børnene tydeligt markeret i et gråt felt.

Hæfterne virker som et kompetent og praktisk redskab i forbindelse med de skilsmisser, som hvert tredje barn oplever.