Fond kæmper fortsat for at få gjort flexuddannelsen permanent Trods en positiv evaluering og opfordringer fra virksomheder og kommuner er det endnu ikke lykkedes Glad Fonden at få etableret den erhvervsrettede flexuddannelse som et fast tilbud. Nu presser fonden på med en konference om uddannelsen, men undrer sig over en udmelding fra ministeren.
Blog Hvordan hjælper vi unge med at få styr på privatøkonomien? Er tankeløse impulskøb og hurtige kviklån med tårnhøje renter bare dyre lærepenge for de unge i deres vej til at blive ansvarlige forbrugere, eller skal de undervises og hjælpes til at træffe de rette økonomiske valg?
Minister: Sammen om skolen kommer til at flytte folkeskolen mere end 10 reformer KL, børne- og undervisningsministeren og Lærerforeningen er klar til viske tavlen ren og rydde helt op i fagtrængsel, krav og Fælles Mål for folkeskolen - men Pernille Rosenkrantz-Theil hælder til gengæld umiddelbart KL's drøm om at lukke folkeskolens 10.-klasser ned af brættet
Citat KL i nyt udspil: Ryk 10. klasse ud af folkeskolen Alt for mange unge får hverken en uddannelse eller et job. Hvis alle unge skal lykkes, kræver det, at vi gentænker vejen til uddannelse og job. Derfor skal 10. klasse laves om, og unge skal have mulighed for at tage et job før en uddannelse, lyder det i et nyt ungeudspil fra KL.
Tilmeld dig nyhedsbrev fra folkeskolen.dk/UU E-mail-adresse E-mail når der er nyt E-mail med opsummering månedligt Du kan altid framelde dig igen. Vores nyhedsbreve indeholder annoncer.
Vær med i samtalen Send dit debatindlæg (gerne med portrætfoto) til debat@folkeskolen.dk ( se folkeskolen.dk's debatregler her)
Blog Note til mig selv: det er en ommer! Dansktimen er i gang og en brainstorm over dokumentargenren er i fokus. Mit fokus. Men kommentarer og spørgsmål om Ukraines situation blander sig med genretræk og analysegreb. Jeg affejer lidt ublidt eleverne og beder dem tage "dansk-brillerne" på. Jeg har efterfølgende fortrudt.
Blog Hører projektopgaven stadig hjemme i folkeskolen? Inden vinterferien afviklede mit team og jeg projektopgaven på 9. årgang. Vi gjorde - stort set - dét, vi plejede at gøre. For eleverne var der heller ikke meget nyt under solen. De har arbejdet med projektopgave på både 7. og 8. årgang, og de er vant til at arbejde projektorienteret i både naturfagene og kulturfagene. Det slog mig derfor, om projektopgaven i virkeligheden er et levn fra 90’erne, og om den overhovedet hører hjemme i folkeskolen anno 2022?
Debat En tværgående STEM-undervisning Tre forskeres bud på, hvordan man kan udvikle undervisning gennem samskabelse og lette transferbyrden fra de unges skuldre.
Anmeldelse Sympatisk bud på en vejledningsmetodik Med ”samskabende vejledning” er der fokus på at få vejledte i centrum og afindividualiseret de betingelser, der indimellem står hindrende i vejen for fremtidsdrømmene.
Partierne nærmer sig en ny STU-aftale Foreningen Ligeværd frygter, at friheden til at vælge uddannelse fortsat vil blive begrænset.
Test og uddannelsesparathed stryger igennem i folketingssalen: "Alle er parat til noget" Partierne er åbne om, at alle har måttet hugge en hæl og klippe en tå i forhold til loven om et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem i folkeskolen. På særlig ét punkt er enigheden dog gennemgående: Det er godt, at termen 'ikke-uddannelsesparat' er skrevet ud af folkeskoleloven - også selv om ændringen kun er sproglig.
Stigningen i søgningen til erhvervsuddannelserne udebliver På landsplan har hver femte afgangselev de sidste tre år søgt en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Men tallene varierer betragteligt. I Læsø Kommune vælger 60 procent en erhvervsuddannelse – i Gentofte kun 3,8 procent. Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Skoleelever bygger små huse på erhvervsuddannelsen Man kan lære meget af at bygge sit eget bæredygtige hus i størrelsesforholdet 1:10, og det er, hvad 5.-klasserne i Guldborgsund Kommune har gjort i et tværfagligt samarbejde mellem skolen, kommunen og Erhvervsuddannelsen Celf.