Matematikvejlederdag

Torsdag d.3 november 2022

Regler for arrangementskalenderen

Arrangementskalenderen på folkeskolen.dk er et gratis tilbud om at præsentere arrangementer fra Danmarks Lærerforening og DLF's kredse, de faglige foreninger for lærere samt andre arrangementer målrettet lærere, skoleledere, børnehaveklasseledere og vejledere/konsulenter i sektoren, hvis disse arrangementer har en deltagerpris på max. 1000 kr. Har du et arrangement, du ønsker optaget i kalenderen, kan du indsende det på email til folkeskolen@folkeskolen.dk - husk at anføre tid, sted, pris, dagsorden/emne samt kontaktinfo/link Ved andre arrangementer henvises til muligheden for at annoncere.

De fagligt udfordrede elever i indskolingen

Oplæg v/Pernille Bødtker Sunde, ph.d. VIA University College

En del elever er udfordrede i matematik allerede i indskolingen, men ofte opdager vi dem først når matematikken begynder at blive lidt mere kompleks omkring skiftet til mellemtrinnet. Her kommer der mere fokus på multiplikation og division, og talområdet udvides til også at omfatte decimaltal og brøker. Hvordan vi kan opdage elever, der er i risiko for matematikvanskeligheder allerede i starten af indskolingen? Med særligt fokus på tal og regnestrategier får vi eksempler på, hvordan man kan støtte eleverne i den daglige undervisning, samt i særligt tilrettelagte interventioner.

Om visuelle spændetrøjer

Oplæg v/Lisser Rye Ejersbo, lektor i neuromatematik på DPU

Med udgangspunkt i bogen ‘Ideer til god matematik undervisning’ får vi et oplæg med refleksionsspørgsmål og aktiviteter, som Lisser kalder blandede bolsjer med fokus på:

• Danske talnavne

• Gode spørgsmål – hvornår er et spørgsmål godt?

• Hvad kan man lære af at spille med Bjørne?

Fokus på vejledning og undervisningsforløb

Undervejs skitserer vi undervisningsforløb ud fra oplæggene i kommunegrupper og i en cafémodel får vi feedback fra hinanden inden der er opsamling med fokus på vejledning.

National overgangstest

Vi samler alle spørgsmål sammen og videregiver dem til Anne Krabbe, Læringskonsulent UVM

Målgruppe: Matematikvejledere

Tid og Sted: Torsdag den 3. november 2022, kl. 9-15.30 (morgenmad fra kl. 8.30) KP, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V

Pris: 750 kr. inkl. fuld forplejning

Program og tilmelding: Læs mere om dagens program, og tilmeld dig på cfu.kp.dk – søg på 229094. Tilmeldingen er bindende!

Tilmeldingsfrist: Torsdag den 27. oktober 2022

Kontakt: Annette Bøgh Holtov, ah@kp.dk, 4189 7411

Arrangør: Center for Undervisningsmidler, KP