Efterlysning af fristelser

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Bagsmækken i Folkeskolen nummer 21 skrev Frode Muldkjær, børnejournalist i Danmarks Radio, om nutidens fristelser for den danske lærerstand - når kommercielle interesser prøver at vinde indpas i danske skoler:

Han skrev blandt andet:

'For nylig så jeg i Folkeskolen en helsidesannonce . . . Det var firmaet SIS-International (som producerer ergonomiske undervisningsmøbler), som udskrev en tegnekonkurrence . . . Jeg har ikke det fjerneste imod ergonomiske undervisningsmidler - det er SIS-virksomhedens præmier, jeg ikke bryder mig om. Lad gå, at tredjepræmien er et gavekort til en biograftur og andenpræmien et gavekort til Tivoli . . . Nej, det er førstepræmieteksten, der får en bestemt væske i kog. Der står: '1.præmien er et gavekort på kr. 6.000 til en kæmpefest for hele klassen. Din lærer vinder en flot rød mountainbike'. Jeg aner ikke om det er normalt, at danske lærere bliver bombarderet med gaver eller stilles rejser, cykler og herregårdsweekender i udsigt . . . men det kan Folkeskolens redaktion vel undersøge'.

Redaktionen tager udfordringen op og spørger hermed: Er der nogen, der kender til sådanne arrangementer? I så fald er læsere velkomne til at sende en fax eller e-mail til Folkeskolen. Faxnummer: 3369 6426. E-mail: folkeskolen@dlf.org