Debat

Svar til Holst

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tak for din bøn til debattørerne i sidste uge. Jeg føler, at det er velment. - Men du tager fejl i din kritik. Hvornår bad du sidst Thorkild Thejsen om at stoppe sine artikler på grund af hans udtrådte og velkendte holdninger. - Selv om Thorkild Thejsen fører en god pen! Husker du Karl Brøcher? En tidligere skoleinspektør, som nærmest 'kørte bladet' som en art 'skyggeredaktør'. 'Ugens bryg!' Velsmagende bevares! Ingen påtale! Og jeg kunne nævne andre eksempler. Jeg beder dig tillige om, foruden kun at læse signaturen under indlægget, også at læse indholdet. Havde du gjort det, ville du vide, at du skyder over målet med din kritik for så vidt angår mine indlæg. Din beskyldning om misbrug, om fjernelse af friheden for de mange, er da at tillægge mig/os alt for stor betydning. Her ville jeg - som én af de andre - føle mig stærkt krænket. - Endelig kan du ikke sammenligne mig med en hr. Vagn Madsen - som du nok tænker på, når du taler om et korstog udelukkende til tilfredsstillelse af eget udtryksbehov. Der er vi to nemlig enige! Jeg synes, det er nogle uigennemtænkte beskyldninger. Mit formål med at skrive er at formidle et budskab, som jeg mener kan gavne bladets læsere. Det bestræber jeg mig på. Derudover forsøger jeg med større eller mindre held at skrive i en lidt munter og uhøjtidelig tone, så bladet ikke bliver et stykke sandpapir. Endelig håber jeg så på, at mine indlæg kan virke appetitvækkende på folk, provokerende, få dem til at gribe pennen som nu Jo Holst. Du rejser en principiel diskussion. Men pure afvisning af dine anklager. Anklag i stedet de passive, der aldrig løfter pennen.

Niels Mørup Pedersen

medlem af Brøndby Lærerforening

(Forkortet af redaktionen)

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler