Kravle-prins

Skulpturgruppe over eventyret om Den lille Prins på Fuglebjerg Skole

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Orv, man kan komme ind i jordkloden. Der er en bænk derinde, siger en dreng fra 4. klasse, mens han skæver op i kloden. Men der går lige et par dage, før skulpturgruppen kan tages rigtig i besiddelse. Der skal støbes med beton og lægges træflis under planeterne og asteroiderne.

Eleverne fra 4. klasse synes, at det er en flot skulptur af Den lille Prins, de har fået, og de mener, at de små elever nok vil komme til at lege meget på den.

Lygtemanden, kongen, den forfængelige mand og de andre figurer fra eventyret er udført af Jens Galschiøt Christophersen og hele hans værksted. Elever fra 10. klasse har været på besøg på værkstedet i Odense i to uger, og de har været med til at støbe skæl til slangen, der snor sig om jordkloden.

Skulpturgruppen består af jordkloden i midten med ræven - her i form af en kvinde - og ude i cirklen af planeter står de andre af eventyrets figurer. Ind imellem er der asteroider af sten. Det hele er til at kravle og klatre på.

Den lille Prins har i alt kostet 650.000 kroner. Egmontfonden har betalt størstedelen, men også Odd Fellow Ordenen og kommunen har bidraget.

Skulpturen står på skolens grund, men lige ud for byens bibliotek og busterminalen. Senere er det meningen, at der skal bygges en bred trappe ned til busholdepladsen. Trappen skal også fungere som bænk.