Vagn Erik Jørgensen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forhenværende skoledirektør Vagn Erik Jørgensen, Birket, 60 år, død 1. marts 2003.

Da den 22-årige læreraspirant Vagn Erik Jørgensen i 1965 trådte ind på Birket Skole, var det begyndelsen på 23 års virke ved denne skole, som han i 1969 blev leder af kun 26 år.

Vagn Erik knyttede en dygtig og engageret lærerstab til skolen. Sammen opbyggede de en god, varm og stabil skole, hvor børnene trivedes, og hvor forældrene stilfærdigt stod sammen om skolen.

I 1986 blev Vagn Erik ledende skoleinspektør og indtrådte i 1988 i en nyoprettet stilling som skoledirektør (fra 1993 områdeleder) for Ravnsborg Kommunes syv skoler. Vagn Erik har medvirket ved ansættelsen af fire nye skoleinspektører i kommunen, nedlæggelse af tre skoler og nedskæring af andre tre.

Vagn Eriks påtænkte førtidspension blev i december 2002 overhalet af sygdommens kraftige smerter.

Vagn Eriks helt store styrke var konfliktløsning. Han var altid god at søge til, hvis store problemer skulle gøres små eller have de rette proportioner.

Når skoledebatterne til tider var heftige, skete det, at Vagn Erik blev beskyldt for, at Birket Skole var hans hjertebarn. Det er jo forståeligt. Birket Skole var en anselig del af Vagn Eriks liv. Og Vagn Erik Jørgensen har betydet meget for Birket Skole.

John Kåre Bjørnson

Birket Centralskole