Helge Madsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 10. april 2003 kom meddelelsen om, at Over Jerstal Skoles pensionerede viceskoleinspektør Helge Madsen døde onsdag den 9. april, 63 år.

Helge Madsen valgte at gå på pension fra den 1. februar 2001, idet han havde lyst til sammen med sin hustru Lajla Madsen at nyde tilværelsen med de mange fælles gøremål og interesser.

Desværre blev Helge Madsen syg kort tid efter sin fratræden. På den baggrund nåede han ikke alt det, han havde planlagt af gåture, læsning af bøger, læring af fremmedsprog og ikke mindst mere samvær med familie og venner, som han havde glædet sig til.

Helge Madsen har sat sig mange positive spor blandt alle personer, han har haft omgang med i arbejdsmæssige sammenhænge og fritiden. Han var et meget fint og varmt menneske med stor indfølingsevne og omsatte sine idealer til daglig praksis i omgangen med andre. Helge Madsen var et begavet og samvittighedsfuldt menneske, der gav sin skole Over Jerstal Skole utrolig meget, og med sin humor kunne han gøre selv »tørt stof« interessant og morsomt. Han havde en enorm arbejdskapacitet og viden og var med sin moralske kodeks et fast holdepunkt for de værdier, der er så vigtige for et fællesskab. Ligeledes var han altid opmærksom og lyttende i sin omgang med kolleger. Alle på skolen både kolleger og elever har gennem årene nydt godt af Helge Madsens faglige dygtighed og engagement. Han var en højt respekteret underviser, der med sine helt usædvanlige evner gav eleverne en indsigt og forståelse, der gav dem ballast og oplevelser ud over det sædvanlige.

Vore tanker og medfølelse går nu til Lajla, børn og svigerbørn.

Kollegerne på Over Jerstal Skole

Markvard Hovmøller