Hanne Holm Andersen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er med sorg, at Lærerstuderendes Landskreds (LL) har modtaget beskeden om, at foreningens tidligere formand er død i et trafikuheld. Hanne Holm Andersen, født Hanne Holm Nielsen, var formand for LL i årene 1995-1997. Hanne blev 32 år.

Vi husker Hanne som et varmt, åbenhjertigt og imødekommende menneske. Både tidligere og nuværende medlemmer af LL husker også, at Hanne Holm satte et solidt fingeraftryk på foreningens historie. Hanne var formand for LL i en af de travleste og mest fremgangsrige perioder i foreningen. En ny læreruddannelse blev vedtaget i hendes formandsperiode. En læreruddannelse, som Hanne sloges for skulle blive til glæde for såvel den enkelte lærerstuderende som folkeskolen. En læreruddannelse, der hang naturligt sammen med den folkeskolelov, hun anså for at være verdens bedste. Hun kæmpede på mange fronter og ikke mindst mod tidens politiske trends. Hun sloges, både i og uden for foreningen, for de værdier, hun troede på. Det var altid hensynet til de svageste, der vejede tungest i Hannes arbejde. Aldrig glemte hun målet den bedst tænkelige skole for hvert enkelt barn. Hanne troede om nogen på DLFs motto: »Man lærer for livet og ikke for skolen«.

Det blev vel ikke den reform af læreruddannelsen, som Hanne havde drømt om. Ikke desto mindre blev resultatet det bedst opnåelige. En læreruddannelse, som Hanne i sidste ende og med god ret følte sig stolt af. De praktiske/musiske fag forsvandt ikke helt, og vi fik en forøgelse af praktikken. Hanne var et beskedent menneske. Hun så altid sine resultater som konsekvensen af hele foreningens arbejde. Vi, der arbejdede sammen med hende, ved, hvor stor en del af æren som alene var Hannes. Vores tanker går til Kim og den øvrige familie.

Æret være Hannes minde.

Henrik Hallinger

tidligere formand for Lærerstuderendes Landskreds (1997-1999)