Arkitektur i børnehøjde

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu kan børn bygge deres egen by. »Kids in space hvafor en by vil du ha?« hedder en ny udstilling, som Dansk Arkitektur Center i København slår dørene op for.

Her er mulighed for at besøge både en fysisk og en virtuel by. I den fysiske kan børnene skabe deres egen by med parker og huse, som de kan flytte ind i og indrette. De kan flytte rundt på alt og kravle på alt. Træer, statuer, senge, stole og meget mere.

I den virtuelle by kan børnene arbejde med de nyeste digitale muligheder. Dansk Arkitektur Center har skabt en tredimensionel by med masser af virtuelle tomme byggegrunde. Børnene kan tegne deres drømmehus og placere det i den tredimensionelle by.

Udstillingen, der kan opleves frem til den 8. august, henvender sig primært til elever fra 1. til 7. klasse. For skoler er der tilrettelagt særlige omvisninger på alle hverdage. Hvis du vil vide mere om skolebesøg eller omvisning, kan du ringe til Jannie Bendsen fra Undervisningstjenesten på telefon 3257 1930. Eller du kan kigge forbi

www.dac.dk