EU-penge at hente

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

12 millioner kroner står til disposition, hvis man til daglig arbejder med vanskeligt stillede børn og går med tanker om at starte projekter op, der kan få indflydelse på børnenes adgang til uddannelse og beskæftigelse. Pengene kan søges hos Youthstart - et EU-program, der skal fremme de vanskeligt stillede unges adgang til netop uddannelse og beskæftigelse. Formålet er at forebygge ledighed hos disse unge.

Sidste år var der ingen folkeskoler overhovedet, der prøvede at hente penge hjem fra den kasse.

Youthstart har fire såkaldte indsatsområder; vejledning, nye uddannelsesforløb, jobskabelse og information, og for alle fire punkter gælder reglen, projekterne skal være fornyende på en eller anden måde, og de skal have en transnational del, hvilket vil sige, at man i projektet skal arbejde sammen med mindst to andre EU-lande.

Sidste ansøgningsfrist i denne runde for Youthstart er 31. marts, men man kan godt søge uden at have de udenlandske partnere på plads endnu.

EU-tilskuddet fra Youthstart kan kun dække halvdelen af et projekts samlede udgifter, der skal nemlig være en national medfinansiering på 50 procent.

Hjælp og flere informationer kan hentes hos Arbejdsmarkedets Center for Internationale Uddannelsesaktiviteter (ACIU) på telefon 3927 1922 - spørg efter Lone Kaplan eller Birtha Theut.